1

proses produksi kuning oksida wesi

Kuning oksida wesi minangka pigmen kuning bubuk transparan. Kapadhetan relatif yaiku 3,5. Bahan kimia kasebut stabil. Ukuran partikel yaiku 0,01-0,02 μ M. Nduweni luas permukaan khusus (udakara 10 kali oksida besi biasa), nyerep sinar ultraviolet, resistensi cahya, resistensi atmosfer lan sifat-sifat liyane sing apik. Film kasebut transparan lan duweni sifat sing apik. Kepiye cara nggawe oksida wesi kuning?

 

Cara: metode oksidasi sulfat ferrous: asam sulfat ditanggepi karo filing wesi kanggo mbentuk sulfat ferrous. Natrium hidroksida ditambahake lan udhara digunakake kanggo ngoksidasi kanggo nyiyapake inti kristal. Kripik ferrous sulfat lan wesi ditambahake menyang suspensi inti kristal, digawe panas lan diunekake menyang udara kanggo oksidasi. Kuning oksida ferric disiapake kanthi filtrasi tekanan, mbilas, pangatusan lan grinding.

 

Fe + H2SO4 → FeSO4 + H2 ↑

Fe + H2SO4 → FeSO4 + H2 ↑

FeSO4 + 2NaOH → Fe (OH) 2 + Na2SO4

FeSO4 + 2NaOH → Fe (OH) 2 + Na2SO4

4Fe (OH) 2 + O2 → 4FeOOH + 2H2O

4Fe (OH) 2 + O2 → 4FeOOH + 2H2O

H2SO4 + Fe + 7H2O → FeSO4 · 7H2O + H2 ↑

H2SO4 + Fe + 7H2O → FeSO4 · 7H2O + H2 ↑

 

FeSO4 · 7H2O + O2 → 2Fe2O3 · H2O ↓ + 4H2SO4 + 2H2O

FeSO4 · 7H2O + O2 → 2fe2o3 · Kondisi reaksi H2O ↓ + 4h2so4 + 2H2O: tambahake 74g keripik wesi dadi 1000ml 15% asam sulfur nganti kripik wesi ilang, lan wenehi sulfat ferro kanthi konsentrasi udakara 200g / L. Cekap 30% natrium hidroksida ditambahake menyang larutan ferrous sulfat, lan 40% saka total zat besi diowahi dadi ferrous hidroksida [Fe (OH) 2] kanthi aduk terus, lan zat besi dioksidasi dadi Fe kanggo mbentuk inti kristal ing 30 ~ 35 ℃. Banjur filing wesi 90 g / L ditambahake ing campuran kanggo mbentuk inti kristal 7 g / L lan 40 g / L ferrous sulfat, banjur digawe panas nganti 85 ℃ kanggo oksidasi udara kanthi kecepatan 600 L / jam suwene 64 jam, lan banjur disaring, dicuci, dikeringake lan diremuk supaya hidroksida klorida oksida kuning.


Wektu kiriman: Jul-29-2020