1

proses produksi abang oksida wesi

Ana rong proses produksi utama abang oksida wesi: garing lan teles. Dina iki kita bakal mriksa loro proses kasebut.

 

1. Ing proses garing

Proses garing minangka proses produksi abang oksida wesi tradisional lan asli ing China. Keuntungane yaiku proses produksi sing sederhana, aliran proses sing cendhak lan investasi peralatan sing kurang. Kerugiane yaiku kualitas produk rada kurang, lan gas sing mbebayani diprodhuksi sajrone proses kalinasi, sing pengaruh nyata marang lingkungan. Kayata metode kalinasi jarosit, pirang-pirang gas sing ngemot belerang diasilake sajrone proses kalinasi.

 

Ing taun-taun pungkasan, adhedhasar pemanfaatan komprehensif zat besi sing ngemot sampah, teknologi proses garing kayata metode asam sulfat lan metode panggang asam bubuk wesi wesi ing negara kita. Keuntungan saka proses kasebut yaiku proses sederhana lan kurang investasi, lan kekurangan yaiku tingkat kualitas produk kurang, sing mung bisa ditrapake ing lapangan low-end, lan akeh gas mbebayani diprodhuksi ing proses produksi, sing duweni pengaruh sing gedhe tumrap lingkungan.

 

2. Ing proses udan

 

Proses udan yaiku nggunakake ferrous sulfate utawa ferrous nitrate, ferric sulfate, ferric nitrate minangka bahan baku, nggunakake persiyapan pertama wiji kristal, banjur oksidasi kanggo nyiyapake metode produksi wesi oksida wesi abang wesi. Bahan baku sing digunakake bisa uga bahan baku sulfat utawa nitrat ferrous nitrat, utawa larutan banyu sing ngemot ferrous sulfate, ferrous nitrate, ferric sulfate lan ferric nitrate. Netralisir sing bisa digunakake yaiku sheet iron, iron scrap, alkali utawa amonia.

 

Kauntungan saka proses udan gumantung ing kualitas lan kinerja produk sing apik banget. Werna jinis pigmen oksida wesi seri bisa disiapake. Kerugian kasebut ana ing proses sing dawa, konsumsi energi dhuwur ing proses produksi, lan akeh limbah gas lan limbah asam sing diprodhuksi. Saiki, ora ana cara pemanfaatan komprehensif sing efektif, sing duweni pengaruh gedhe marang lingkungan.

 

Minangka ringkesan, ana macem-macem jinis proses produksi abang oksida wesi, proses produksi kasebut kanthi kaluwihan dhewe terus ningkatake pangembangan industri pigmen oksida besi, kanggo nyenengake produksi masarakat.


Wektu kiriman: Jul-29-2020